Ασφαλής αποθήκευση αρχείων (Backup) – Cloud Backup – Computing

Μεταφορά Δεδομένων

Μεταφορά όλων των δεδομένων που επιθυμείτε να κρατήσετε από τον παλαιό στον νέο υπολογιστή σας, από PC (υπολογιστή) σε laptop (φορητό υπολογιστή) ή σε άλλη συσκευή αποθήκευσης (Σκληρό δίσκο, USB Flash, CD/DVD). Εμείς παρέχουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη για τον τρόπο πρόσβασης στα μεταφερόμενα δεδομένα σας.

 

Εφεδρικό Αρχείο Δεδομένων Συστήματος

Δημιουργούμε εφεδρικό αρχείο όλων των καθορισμένων από εσάς δεδομένων.


 

Ανάκτηση δεδομένων

Σε περίπτωση διαγραφής κατά λάθος η βλάβης του εξοπλισμού σας, αναλαμβάνουμε την ανάκτηση δεδομένων από τον σκληρό σας δίσκο η την κάρτα της φωτογραφικής σας μηχανής σε όποιο βαθμό αυτή είναι δυνατή.

Σε σοβαρή βλάβη του εξοπλισμού σας το κόστος επαναφοράς των δεδομένων ακόμα και σε εταιρίες ανάκτησης δεδομένων είναι συνήθως ιδιαίτερα ακριβό ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την επαναφορά δεδομένων.


 

Αυτόματο backup δεδομένων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Αν έχετε γραφείο η είστε επαγγελματίας που δουλεύει από το σπίτι υπάρχει επίσης η δυνατότητα καθημερινής αποθήκευσης των δεδομένων σας σε εξωτερικό σκληρό δίσκο με χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων. Μπορούμε να ορίσουμε την ώρα και την ημέρα που θα δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

 

 

Cloud Backup – Cloud Computing

Τι είναι το Cloud (σύννεφο);

Μπορεί να έχετε ακούσει ανθρώπους να χρησιμοποιούν όρους όπως το cloud, cloud computing, ή αποθήκευση στο σύννεφο. Αλλά τι ακριβώς είναι το σύννεφο; βασικά, το σύννεφο είναι το Διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα, είναι όλα τα πράγματα τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου. Όταν κάτι είναι στο σύννεφο, αυτό σημαίνει ότι είναι αποθηκευμένο σε διακομιστές στο Διαδίκτυο, αντί στον υπολογιστή σας. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιο σας, το email, αρχεία, και περισσότερα από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο Internet.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το web-based ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όπως το Gmail το Yahoo και το Hotmail τότε έχετε χρησιμοποιήσει το σύννεφο. Oλα τα emails στο inbox σας είναι αποθηκευμένα σε διακομιστές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το σύννεφο με διαφορετικούς τρόπους, όπως το Google Drive το DropBox και το Microsoft Skydrive

Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση και εκμάθηση εφαρμογών cloud όπως το Google Drive, το DropBox, και το Microsoft SkyDrive, είτε σε σταθερό υπολογιστή η Laptop είτε σε κινητό έτσι ώστε να μπορείτε μόνοι σας να διαχειρίζεστε και να αποθηκεύετε τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το σύννεφο;


Είναι πολλοί οι λόγοι για να χρησιμοποιείτε το σύννεφο, αλλά οι κύριοι λόγοι είναι ευκολία και αξιοπιστία. Στο παρελθόν, αν θέλετε να έχετε μαζί σας, θα πρέπει να το αποθηκεύσετε σε ένα USB flash drive, εξωτερικό σκληρό δίσκο, ή CD-R. Η αποθήκευση ενός αρχείου στο cloud εξασφαλίζει ότι θα είστε σε θέση να έχετε πρόσβαση σε αυτό με οποιονδήποτε υπολογιστή η κινητό που διαθέτει σύνδεση στο Internet. Το σύννεφο επίσης καθιστά πολύ πιο εύκολο να μοιραστεί ένα αρχείο με τους συναδέλφους ή τους φίλους σας, καθιστώντας δυνατή την συνεργασία μέσω του Web.Με το σύννεφο,
είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσετε τα δεδομένα σας, επειδή είναι αποθηκευμένα σε διακομιστές. Ωστόσο, ακριβώς όπως και οτιδήποτε σε απευθείας σύνδεση, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιος να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, έτσι είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και να δώσετε προσοχή σε τυχόν ρυθμίσεις απορρήτου για την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε.

 


Top