Δημιουργία – Εγκατάσταση Δικτύου Υπολογιστών (Η/Υ)

 

Αν υπάρχουν στο σπίτι σας η στο επαγγελματικό σας χώρο (γραφείο, ιατρείο κλπ.) πάνω από ένας υπολογιστές αναλαμβάνουμε την μελέτη, δημιουργία και εγκατάσταση δικτύου υπολογιστή για γραφεία και μικρές επιχειρήσεις.

Οι υπολογιστές σας, με την δημιουργία δημιουργία δικτύου Η/Υ , σταθεροί η laptop, μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους ώστε να είναι δυνατή η κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών.

Ένα δίκτυο μπορεί να είναι είτε καλωδιακό με καλώδιο Ethernet είτε ασύρματο με την χρήση ενός Modem-Router με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης.

Σε αυτό μπορούν να έχουν πρόσβαση κινητά τηλέφωνα, tablet, εκτυπωτές, NAS και Smart TV.

Για το NAS δείτε αναλυτικά εδώ

Σχεδόν όλα τα laptop έχουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, ενώ για σταθερούς υπολογιστές μπορούμε να εγκαταστήσουμε κάρτα ασύρματης σύνδεσης είτε εσωτερική είτε σε φλασάκι εξωτερικά σε θύρα usb.


Σε περίπτωση μεγάλων αποστάσεων (π.χ. μεταξύ ορόφων) αναλαμβάνουμε την μελέτη και εγκατάσταση εξοπλισμού ενίσχυσης του ασυρμάτου σήματος με ειδικές κεραίας και αναμεταδότες σήματος (repeaters) για την απροβλημάτιστη ασύρματη σύνδεση η αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις την λειτουργία PowerLine.

Επίσης σε υπάρχον τοπικό δίκτυο μπορούμε να συνδέσουμε εκτυπωτές για κοινόχρηστη χρήση, να εγκαταστήσουμε NAS και να ορίσουμε επίσης κοινή χρήση για σκληρούς δίσκους ή φακέλους αρχείων.

Top