Εγκατάσταση Powerline – Εγκατάσταση WiFi Repeater

Οι περισσότεροι έχουν ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι τους αυτές τις μέρες. Έτσι, μπορείτε να σκεφτείτε ότι το Powerline δικτύωσης (γνωστό και ως HomePlug), το οποίο χρησιμοποιεί την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σας ως ένα ενσύρματο δίκτυο δεδομένων, είναι μια ξεπερασμένη τεχνολογία.

Όμως αυτό είναι λάθος. Το, Wi-Fi είναι εύκολη και γρήγορη τεχνολογία αλλά συχνά έχετε ασθενές η καθόλου σήμα ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο το modem σας, πόσο μάλλον σε άλλο όροφο του σπιτιού.

To Powerline συμπληρώνει το Wi-Fi δίκτυο σας σε σημεία που δεν έχετε πρόσβαση χωρίς νέα καλώδια η εγκαταστάσεις.

Ένα δίκτυο Powerline είναι ουσιαστικά ένα ενσύρματο δίκτυο με (κυρίως) κρυμμένα καλώδια. Ας πούμε ότι έχετε το modem σας στο διάδρομο και μια Smart TV στο σαλόνι. Ο μόνος τρόπος για να συνδέσετε την τηλεόραση σας είναι ένα καλώδιο καλώδιο Ethernet από το router, κάτω από το διάδρομο, και μέχρι το σαλόνι. Στην διαδικασία προσπαθείτε να κρύψετε το καλώδιο κάτω από τα χαλί.

Αντίστοιχα το κινητό, το laptop η το tablet σας δεν έχει καλό σήμα αφού είναι μακριά από το modem και δεν μπορείτε να ανοίξετε ούτε μία σελίδα χωρίς διακοπές.

Η λύση του Powerline σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται. Δεν έχετε νέα καλώδια αφού χρησιμοποιείται η εγκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα βασικό πακέτο Powerline περιλαμβάνει δύο συσκευές. Η μία συνδέεται σε μια πρίζα κοντά στο modem και η άλλη σε μία πρίζα κοντά στην τηλεόραση αν έχουμε την πρώτη περίπτωση με την τηλεόραση η σε ένα δωμάτιο που δεν έχετε καλό σήμα Wi-Fi.

Αναλαμβάνουμε την μελέτη και εγκατάσταση ενός δικτύου Powerline ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την λειτουργία του Powerline είναι οι πρίζες στις οποίες να εγκατασταθεί να βρίσκονται στο ίδιο ρολόι παροχής της ΔΕΗ, διαφορετικά θα έχετε μικρή ταχύτητα η και καθόλου. Επίσης προβλήματα μπορούν να προκύψουν αν διαθέτετε τριφασικό ρεύμα αφού θα πρέπει και οι δύο συσκευές να συνδεθούν στην ίδια φάση ή αν υπάρχει διακλάδωση με δεύτερο πίνακα ρεύματος.

 

Σχέδιο ενός σπιτιού με την χρήση Powerline

 

Τα Powerline πλέον έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν υψηλές ταχύτητες έτσι ακόμα και αν έχετε οπτικές ίνες με ταχύτητα ακόμα και τα 1000Mpbs δεν έχουν κανένα πρόβλημα να την διαχειριστούν, καθώς επίσης υπάρχουν και νέα μοντέλα με τρείς η και περισσότερες συσκευές για να καλύψετε επιπλέον δωμάτια και χώρους αρκεί όπως αναφέραμε και πριν να μην υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτρική εγκατάσταση.

 

Εγκατάσταση WiFi Repeater

Τι είναι το WiFi Repeater;

Το Wifi Repeater χρησιμοποιείται για να επεκτείνει την περιοχή κάλυψης του δικτύου. Λειτουργεί με τη λήψη του υπάρχοντος σήματος WiFi, ενισχύοντας το και στη συνέχεια το μεταδίδει. Με ένα WiFi Repeater μπορείτε να διπλασιάσετε αποτελεσματικά την περιοχή κάλυψης του δικτύου σας WiFi – φθάνοντας στις γωνίες του σπιτιού ή του γραφείου σας, διαφορετικούς ορόφους, ή ακόμα και επεκτείνει την κάλυψη σε ένα ενιαίο χώρο.


Πώς λειτουργεί;

Ένα WiFi Repeater ουσιαστικά περιέχει δύο ασύρματους router, παρόμοιο με το ασύρματο router που έχετε ήδη στο σπίτι ή το γραφείο σας. Ένα από αυτά τα ασύρματα routers παίρνει το υπάρχον δίκτυο WiFi, και στη συνέχεια μεταφέρει το σήμα στο άλλο ασύρματο router, το οποίο μεταδίδει το ενισχυμένο σήμα.

Εγκατάσταση

Ανάλογα με τον χώρο σας μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη λύση και συσκευή για την επέκταση του δικτύου σας. Το μόνο που απαιτείται είναι μία ελεύθερη πρίζα στο χώρο εγκατάστασης.


Είναι ασφαλές;

Το WiFi Repeater προσφέρει τα ίδια επίπεδα ασφάλειας όπως τα παραδοσιακά WiFi router (WEP, WPA, WPA2, κλπ).

Τα WiFi Repeater πλέον έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν υψηλές ταχύτητες έτσι ακόμα και αν έχετε οπτικές ίνες με ταχύτητα ακόμα και τα 1000Mpbs δεν έχουν κανένα πρόβλημα να την διαχειριστούν, καθώς επίσης υπάρχουν και νέα μοντέλα με ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια.

 

 

Top