Η Google θα υποστηρίξει το Chrome στα Windows 7 έως τουλάχιστον τα μέσα του 2021

Από τις 14 Ιανουαρίου του 2020, τα Windows 7 της Microsoft δεν θα υποστηρίζονται πλέον. Φυσικά, αυτό εξακολουθεί να αφήνει ερωτήσεις σχετικά με το τι θα είναι διαθέσιμο από εφαρμογές στο μέλλον, όπως το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον κόσμο, το Google Chrome. Χθες, η Google ανακοίνωσε το σχέδιό της.

Η εταιρεία Mountain View θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησής της στο παλαιό λειτουργικό σύστημα για τουλάχιστον 18 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης της Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι το Chrome θα εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις και όχι μόνο ενημερώσεις ασφαλείας, έως τις 15 Ιουλίου 2021 το λιγότερο.

Η Google μίλησε για τα οφέλη που θα έχει για όλους τους χρήστες, αλλά και για τις επιχειρήσεις. Προφανώς, ένα ενημερωμένο πρόγραμμα περιήγησης είναι πιο ασφαλές. Επιπλέον, η ενημέρωση του Chrome θα σας επιτρέψει να εργάζεστε απρόσκοπτα μεταξύ των συστημάτων Windows 7 και Windows 10.

Αυτή είναι μια ανακοίνωση που πολλοί περίμεναν, συμπεριλαμβανομένων των οπαδών του νέου προγράμματος περιήγησης Edge που βασίζεται στο Chromium της Microsoft.

Με το Chrome να υποστηρίζεται πλήρως με νέες ενημερώσεις δυνατοτήτων στα Windows 7, αυτό σημαίνει ότι το Chromium ανοιχτού κώδικα εξακολουθεί να υποστηρίζεται επίσης , οπότε η Microsoft είναι πιθανό να συνεχίσει να υποστηρίζει το Edge για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Σε τελική ανάλυση, η Microsoft προσφέρει εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας για όσους επιθυμούν να πληρώσουν και έτσι υποχρεωτικά θα παρέχει και ένα ενημερωμένο πρόγραμμα για τα Windows 7.