Η Microsoft θα υποστηρίξει τον καινούργιο Microsoft Edge στα Windows 7 για τουλάχιστον 18 μήνες

 

Κατεβάστε τον καινούργιο Microsoft Edge από εδώ

https://www.microsoft.com/el-gr/edge

Η νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Edge της Microsoft είναι επιτέλους εδώ.  Τι φέρνει λοιπόν το νέο Edge με βάση το Chromium;

Οι χρήστες του Google Chrome θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο νέο Edge επί το πλείστον.

Δεδομένου ότι είναι βασισμένο στο Chromium, το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge περιέχει πολλές δυνατότητες που βρίσκονται στο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Google. Το Edge είναι πλέον συμβατό με επεκτάσεις Google Chrome ή Chromium και μπορεί να συγχρονίσει κωδικούς πρόσβασης από άλλα προγράμματα περιήγησης Chromium. 

Το Edge ξεχωρίζει με την ενσωματωμένη πρόληψη παρακολούθησης ιστού και τη δυνατότητα εκτέλεσης παλαιότερων ιστότοπων σε μια “Λειτουργία Internet Explorer”. Αυτή η δεύτερη δυνατότητα απευθύνεται ειδικά σε εταιρικούς χρήστες που ενδέχεται να έχουν δημιουργήσει το intranet τους χρησιμοποιώντας τον Internet Explorer. 

Η πρόληψη παρακολούθησης (tracker prevention) λειτουργεί παρόμοια με ορισμένες υπάρχουσες επεκτάσεις Chromium. Επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν το επίπεδο ασφάλειας που θέλουν.

Από προεπιλογή, το Edge αποκλείει προγράμματα παρακολούθησης από ιστότοπους που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να απενεργοποιήσουν όλα τα προγράμματα παρακολούθησης, αν και αυτό μπορεί να προκαλέσει μη σωστή εμφάνιση σε ορισμένα μέρη των ιστότοπων. 

Το νέο Edge είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, iOS και Android. Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο πρόγραμμα περιήγησης από τον ιστότοπο της Microsoft εδώ .

 

Υποστήριξη για τα Windows 7

Δεν είναι μυστικό ότι μετά το τέλος της εκτεταμένης υποστήριξης για τα Windows 7 και την κυκλοφορία του καινούργιου Microsoft Edge με βάση το Chromium της Microsoft  υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με το πόσο θα υποστηρίζεται το πρόγραμμα περιήγησης.

Η Google ανακοίνωσε  ότι δεσμεύεται για 18 μήνες υποστήριξης για το Chrome στα Windows 7 , πράγμα που σημαίνει ότι το Chromium υποστηρίζεται για τον ίδιο χρονικό διάστημα

Σήμερα, η Microsoft επιβεβαίωσε  ότι θα δεσμευτεί για το ίδιο χρονικό πλαίσιο με το Google. Αυτό σημαίνει ότι ο Microsoft Edge θα λαμβάνετε ενημερώσεις στα Windows 7 έως τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου 2021.

Είναι πιθανό ότι η εταιρεία θα προχωρήσει πέρα ​​από αυτό. Η Microsoft προσφέρει εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας (ESU) για επιχειρήσεις στα Windows 7 που είναι πρόθυμες να πληρώσουν και οι ESU είναι διαθέσιμες για συνολικά τρία χρόνια.

Δεδομένου ότι εταιρίες δεσμεύονται να παρέχουν υποστήριξη στα Windows 7, ακόμη και σε ορισμένους χρήστες, για άλλα τρία χρόνια, φαίνεται πιθανό ότι θα υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά, αυτό εξαρτάται επίσης από την υποστήριξη του Chromium.

Τα καλά νέα ότι τουλάχιστον θα έχετε ένα υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης για χρήση. Και το νέο Edge θα εξακολουθεί να λειτουργεί στα Windows 7 για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνοντας σε όλους αρκετό χρόνο για μετάβαση στα Windows 10 και για να δει ότι η Microsoft δεν πρόκειται στην πραγματικότητα να επεκτείνει την υποστήριξη για τα Windows 7.

Ενημέρωση: Η Microsoft έχει ενημερώσει τη δήλωσή της για ότι θα υποστηρίζει το Edge στα Windows 7, αλλά όχι για πόσο καιρό. Με άλλα λόγια, είναι ακριβώς αυτό που ήδη γνωρίζαμε.