Η Microsoft κυκλοφορεί την προεπισκόπηση των Windows 11, διαθέσιμη για λήψη τώρα

Η επόμενη έκδοση των Windows είναι διαθέσιμη για δοκιμή

Εάν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε την έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11, θα πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Windows Insiders και, στη συνέχεια, να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Πρόγραμμα Windows Insider σε μια συσκευή Windows 10 για να ενεργοποιήσετε το κανάλι Dev και να αποκτήσετε πρόσβαση σε δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11.

Ο σύνδεσμος βρίσκεται παρακάτω

https://insider.windows.com/en-us/

 

Η Microsoft κυκλοφορεί σήμερα την πρώτη έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11.

Οι Windows Insiders μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη της προεπισκόπησης των Windows 11 ( build 22000.51 ) αυτή τη στιγμή, η οποία περιλαμβάνει πρόσβαση στο νέο μενού Έναρξη, λειτουργίες πολλαπλών εργασιών και αναβαθμισμένο Microsoft Store.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη διαρροή έκδοσης των Windows 11 , αυτή η επίσημη προεπισκόπηση διαθέτει επίσης μια ενημερωμένη Εξερεύνηση αρχείων που αντικαθιστά την κορδέλα με μια γραμμή εντολών για την απλοποίηση της διαχείρισης αρχείων λίγο περισσότερο.

Οι περισσότερες από τις οπτικές αλλαγές των Windows 11 που αποκάλυψε η Microsoft την περασμένη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμες σε αυτήν την αρχική προεπισκόπηση.

Το νέο μενού Έναρξη με την κεντρική διεπαφή που μοιάζει με εκτοξευτή αποτελεί μέρος αυτής της έκδοσης, παράλληλα με στρογγυλεμένες γωνίες σε όλο το λειτουργικό σύστημα και βελτιώσεις στο κέντρο ειδοποιήσεων, τις εξόδους έντασης και πολλά άλλα.

Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει επιταχυνσιόμετρο, η οθόνη κλειδώματος των Windows 11 θα περιλαμβάνει επίσης ένα παράλληλο εφέ κίνησης.

 
Η νέα Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11.
Εικόνα: Microsoft

Τα νέα θέματα των Windows 11 και οι βελτιώσεις στη λειτουργία σκοτεινού / φωτεινού αποτελούν επίσης μέρος αυτής της προεπισκόπησης, παράλληλα με τη νέα δυνατότητα Widgets. Όλα τα νέα θέματα – Glow, Captured Motion, Sunrise και Flow – έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την κεντρική γραμμή εργασιών και η Microsoft τα έχει συνδυάσει με νέους ήχους στα Windows 11 καθώς χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα.

Λείπουν δύο μεγάλες δυνατότητες των Windows 11: Ενσωμάτωση του Microsoft Teams και εφαρμογές Android στα Windows . Και οι δύο εξακολουθούν να αναπτύσσονται και να δοκιμάζονται από τη Microsoft, αλλά θα εμφανίζονται σε μεταγενέστερες εκδόσεις προεπισκόπησης

 
Νέα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων στα Windows 11.
Εικόνα: Microsoft

Αυτή η προεπισκόπηση των Windows 11 περιλαμβάνει επίσης τις νέες δυνατότητες Snap Groups και Snap Layouts της Microsoft, για τη βελτίωση της πολλαπλής εργασίας σε διάφορα μεγέθη οθόνης.

Οι νέες δυνατότητες Snap βασίζονται σε πολλές από τις λειτουργίες πολλαπλών εργασιών που υπάρχουν στα Windows εδώ και χρόνια, αλλά τις καθιστούν ευκολότερες στην εύρεση και πιο χρήσιμες – ειδικά σε σενάρια πολλαπλών οθονών.

Η Microsoft αναθεωρεί επίσης την ενότητα Ρυθμίσεις των Windows 11. Η έκδοση προεπισκόπησης περιλαμβάνει αλλαγές που διευκολύνουν την περιήγηση και την εύρεση της ρύθμισης που χρειάζεστε.

Οι Ρυθμίσεις έχουν τώρα ένα αριστερό πλαίσιο πλοήγησης που παραμένει σε όλο, καθιστώντας πιο γρήγορη την εναλλαγή μεταξύ των ενοτήτων.

Η Microsoft έχει δημιουργήσει νέα στοιχεία ελέγχου “ήρωας” στην κορυφή που προσφέρουν γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες ή ρυθμίσεις που σχετίζονται με κάθε ενότητα.

 
Αναθεωρημένες ρυθμίσεις στα Windows 11.
Εικόνα: Microsoft

Παράλληλα με την προεπισκόπηση των Windows 11 σήμερα, η Microsoft κυκλοφορεί επίσης μια προεπισκόπηση της νέας έκδοσης του Office για τα Windows 11. Η ενημερωμένη διεπαφή χρήστη περιλαμβάνει στρογγυλεμένες γωνίες στις εφαρμογές του Office που ταιριάζουν με τα Windows 11 και ορισμένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λειτουργιών σκοτεινού και φωτεινού θέματος.

Εάν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε την έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11, θα πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Windows Insiders και, στη συνέχεια, να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Πρόγραμμα Windows Insider σε μια συσκευή Windows 10 για να ενεργοποιήσετε το κανάλι Dev και να αποκτήσετε Windows 11 κατασκευές.

Ο σύνδεσμος βρίσκεται παρακάτω

https://insider.windows.com/en-us/

Θα χρειαστείτε ένα συμβατό μηχάνημα, αν και η Microsoft λέει ότι δεν θα υποδεικνύει τις απαιτήσεις που θα πρέπει να έχει ο υπολογιστής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προεπισκόπησης για όσους έχουν δοκιμάσει τις εκδόσεις των Windows πριν από τις 24 Ιουνίου.

Διαφορετικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή PC Health Check της Microsoft για να δείτε εάν το σύστημά σας είναι συμβατό στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-11

Δεν θα συνιστούσαμε την εγκατάσταση αυτών των δοκιμαστικών εκδόσεων σε ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, καθώς θα υπάρχουν σφάλματα και ημιτελείς λειτουργίες. Στην πραγματικότητα, η δοκιμαστική έκδοση έχει μια σειρά από γνωστά ζητήματα που απαριθμεί και αυτά είναι τα πιο σημαντικά που πρέπει να γνωρίζετε:

  • η γραμμή εργασιών δεν θα εμφανίζεται σε πολλές οθόνες (θα διορθωθεί σε μια επερχόμενη έκδοση)
  • κατά την αναβάθμιση μιας συσκευής με πολλούς λογαριασμούς χρηστών σε Windows 11, οι Ρυθμίσεις δεν θα ξεκινήσουν
  • το κουμπί εγκατάστασης του Microsoft Store ενδέχεται να μην είναι ακόμη λειτουργικό σε κάποιες περιπτώσεις.