Θα ρίξει ο Πούτιν πυρηνικά; Δείτε σε αυτή την εφαρμογή τις επιπτώσεις

Μεταξύ άλλων στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο ακούσαμε τον πρόεδρο της Ρωσίας να θέτει σε κατάσταση ετοιμότητας τα πυρηνικά όπλα. Είναι απίθανο ο Πούτιν να πατήσει το κουμπί και να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά τι θα γινόταν αν ξέφευγε κάποιος πύραυλος κατά λάθος;

Η εφαρμογή του Alex Wellerstein που βρίσκεται στην σελίδα

https://nuclearsecrecy.com/nukemap/

Αναπαριστά με κάθε λεπτομέρεια τι θα συμβεί σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά σε μία πόλη.

Μπορείτε να διαλέξετε πόλη από τον παγκόσμιο χάρτη καθώς και μέγεθος ισχύς του όπλου σε κιλοτόνους και μεγατόνους. Επίσης υπάρχει δυνατότητα να υπολογίσετε τις απώλειες καθώς και δεκάδες άλλες ρυθμίσεις.

Επίσης μπορείτε να αναπαράγετε τις επιπτώσεις από τις εκρήξεις στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.

Αν π.χ. έπεφτε στην Αθήνα μία Tsar Bomba (η βόμβα του τσάρου) αν και μόνο μία είχε κατασκευαστεί καθότι ήταν πειραματικό όπλο, ξεχάστε την Αθήνα παντελώς αφού η ολική καταστροφή θα φτάσει μέχρι το Άργος και την Εύβοια.

 

 

Αντίθετα αν υποθέσουμε οτι ο Πούτιν πατάει το κουμπί και χτυπηθεί η Ουάσινγκτον από έναν και μόνο ρωσικό πύραυλο Topol SS-25 που βρίσκεται σε υπηρεσία στο ρωσικό οπλοστάσιο, οι απώλειες θα έφταναν τα 8,5 εκατομμύρια.

 

 

Αν ο Μπάιντεν τώρα απαντήσει και στην Μόσχα επίσης έπεφτε μία αμερικανική βόμβα Β-83 οι απώλειες θα ξεπερνούσαν τα 9,4 εκατομμύρια

 

Στον πραγματικό κόσμο βέβαια σε μία πυρηνική σύγκρουση δεν μπορεί να υπάρξει νικητής αφού θα καταστραφεί ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Top