Κρατήστε το κινητό σας καθαρό από τον κορονοϊό – Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε αποτελεσματικά τη συσκευή σας

Τα απολυμαντικά μαντηλάκια είναι ασφαλή για χρήση στις οθόνες τηλεφώνου, αλλά υπάρχουν χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης που πρέπει να αποφύγετε όταν καθαρίζετε το τηλέφωνό σας.

Μελέτες αναφέρουν ότι ο νέος κοροναϊός , ο οποίος προκαλεί την αναπνευστική ασθένεια γνωστή ως COVID-19, μπορεί να είναι σε θέση να επιβιώσει σε ορισμένες επιφάνειες για έως και εννέα ημέρες – και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και το αγαπημένο σας τηλέφωνο.

Αυτή είναι η συσκευή που χειρίζεστε συνεχώς και συνέχεια ακουμπάτε στο πρόσωπό σας, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοδήποτε βακτήριο ή  ιός  θα μπορούσε εύκολα να μεταφερθεί στο δέρμα σας.

Πλένοντας τα χέρια σας με τον σωστό τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε εσείς και οι αγαπημένοι σας ασφαλείς από τον ιό, αλλά τι γίνεται με τον καθαρισμό του τηλεφώνου σας;

Υπάρχουν επίσης ισχυρότεροι παράγοντες καθαρισμού και τεχνικές για τον καθαρισμό που παρόλο που έχουν καλά αποτελέσματα,  μπορεί τελικά να καταστρέψουν την οθόνη (ή πιθανώς τα εσωτερικά εξαρτήματα) της συσκευής.

Θα σας ενημερώσουμε ποια προϊόντα πρέπει να αποφύγετε και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι απολύμανσης του τηλεφώνου σας για να καθαρίσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα, την σκόνη ή το χνούδι από τις θύρες και το μακιγιάζ από την οθόνη (προσοχή: ποτέ με υγρά αφαίρεσης μακιγιάζ).

Απολύμανση του τηλεφώνου σας. όχι με καθαρό οινόπνευμα

Εάν αγγίξετε το τηλέφωνό σας αφού αγγίξετε ένα χερούλι μιας πόρτας ή ένα καροτσάκι, μπορείτε να σκεφτείτε αμέσως να το καθαρίσετε με καθαρό οινόπνευμα. Μην το κάνετε. Η αλκοόλη μπορεί να  καθαρίσει όλες τις επικαλύψεις που κρατούν λάδι και υγρασία αλλά να προκαλέσει βλάβη στην οθόνη και τις θύρες.

Ορισμένοι ιστότοποι προτείνουν να δημιουργήσετε μόνοι σας μείγμα αλκοόλ και νερού, αλλά είναι σημαντικό να έχετε τη σωστή συγκέντρωση. Κάνοντας λάθος θα μπορούσατε να προκαλέσετε επίσης βλάβη στο τηλέφωνό σας. Το ασφαλέστερο είναι να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια απολυμαντικών που περιέχουν 70% ισοπροπυλική αλκοόλη για να καθαρίσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας.

Πηγή: https://support.apple.com/en-au/HT208729

Στο παρελθόν οι εταιρίες απέτρεπαν να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικά μαντιλάκια αλλά οι περισσότερες εταιρίες με την εμφάνιση του κοροναιού αναθεώρησαν και αναφέρουν ότι είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με οδηγίες επιτρέπεται ο ψεκασμός με ένα απολυμαντικό με βάση την ισοπροπυλικής αλκοόλης σε ποσοστό 70% απευθείας σε ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδια για να σκουπίσετε τη συσκευή σας.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό και σαπούνι (σε πολύ μικρή ποσότητα) και χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε την συσκευή κάτω από την βρύση ακόμα και αν έχει ένδειξη αντοχής στο νερό.

 

Top