Οι καλύτερες κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για το 2019 που δεν ξέρατε οτι υπήρχαν

Κρατήστε το μυστικό, κρατήστε το ασφαλές

1. Signal

2. Telegram

3. Line

4. Silence

5. Threema

Διαβάστε παρακάτω για λεπτομερή ανάλυση της κάθε εφαρμογής

Ο πολλαπλασιασμός των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων σε κινητές συσκευές σημαίνει ότι μπορούμε να διατηρούμε επαφή με δεκάδες ανθρώπους ταυτόχρονα, από τους φίλους και την οικογένεια έως τους πελάτες και τους συναδέλφους, ακόμα και αν βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου.

Αλλά για να διασφαλίσετε ότι οι συνομιλίες σας θα παραμείνουν ιδιωτικές, θα πρέπει πραγματικά να έχετε μία από τις εφαρμογές ασφαλούς υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητά που προσφέρονται στην αγορά.

Αυτές είναι οι εφαρμογές που προσφέρουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο – με άλλα λόγια, η συνομιλία κωδικοποιείται, οπότε μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να καταλάβουν τι λέγεται.

Κρυπτογράφηση σημαίνει ότι ακόμη και αν κάποιος παραβιάσει τους διακομιστές της εφαρμογής μηνυμάτων ή παραβιάσει τις συνομιλίες σας από το ασύρματο Wi-Fi χαμηλής ασφάλειας στο οποίο έχετε συνδεθεί π.χ από μία καφετέρια, δεν θα μπορέσει να ερμηνεύσει τα μηνύματα.

  • Μια επίσης υπηρεσία VPN μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο
  • Επίσης θα πρέπει να έχετε και ένα αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς

Image Credit: Signal

1. Signal

Το χρυσό πρότυπο κρυπτογραφημένων μηνυμάτων

Ανοικτή πηγή κώδικα, κορυφαία κρυπτογράφηση
Υποστηρίζει επίσης την εξαφάνιση μηνυμάτων

Το Signal θεωρείται ευρέως ως το χρυσό πρότυπο των κρυπτογραφημένων εφαρμογών μηνυμάτων, κυρίως επειδή ο μηχανισμός κρυπτογράφησης του είναι ανοικτού κώδικα και είναι διαθέσιμος για οποιονδήποτε να τον επιθεωρήσει.

Αυτό δεν τον καθιστά ευκολότερο να παραβιαστεί, αλλά σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χρήστες που μπορούν να εξετάσουν την αξιοπιστία των μεθόδων κρυπτογράφησης.

Εκτός από την κορυφαία κρυπτογράφηση που προσφέρεται εδώ, η ίδια η εφαρμογή είναι αρκετά απλή και βασική από άποψη οπτικής και εμφάνισης.

Παρέχει ομάδες συνομιλιών υποστήριξης, όμως καθώς και αποστολή αρχείων και φωτογραφιών εκτός από κείμενο.

Το Signal μπορεί να αντικαταστήσει την προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS, αν θέλετε, αλλά τα μηνύματα SMS δεν είναι κρυπτογραφημένα – εσείς και το άτομο που συνομιλείτε και με τα δύο πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Signal για να λειτουργεί σωστά η λειτουργία της κρυπτογράφησης, διαφορετικά το Signal δεν θα μπορέσει να κρυπτογραφήσει την συνομιλία και στα δύο άκρα.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης πολλά άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά, πάνω από την αξιόπιστη ασφάλεια, όπως βίντεο κλήσεις και εξαφανίζοντας μηνύματα μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τέλειο για τις συζητήσεις που δεν θέλετε να παραμείνουν στο αρχείο).

 

 

Image Credit: Telegram

2. Telegram

Κρατήστε τις συνομιλίες σας κλειδωμένες με ασφάλεια

Προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες IM.
Εξαίρετο περιβάλλον εργασίας
Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο δεν είναι προεπιλεγμένη

Το Telegram είναι σχεδόν εξίσου ικανοποιητικό με το Signal, αν και οι μέθοδοι κρυπτογράφησης του δεν είναι ανοιχτού κώδικα και επομένως δεν έχουν ελεγχθεί εξίσου από ειδικούς ασφαλείας.

Αυτό που έχει προς όφελός του είναι το πιο καλό περιβάλλον χρήσης, αν αυτό είναι σημαντικό για εσάς.

Ένα άλλο μείον του Telegram είναι ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end to end) δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Secret είναι ενεργοποιημένη πριν να είστε βέβαιοι ότι κανένας άλλος δεν πρόκειται να αποκτήσει πρόσβαση στις επικοινωνίες σας.

Οι άλλοι τύποι συνομιλίας και μεταφοράς αρχείων είναι κρυπτογραφημένοι, αλλά μόνο για μέρος της μεταφοράς τους μεταξύ συσκευών.

Αν εξαιρέσουμε τα παραπάνω, το Telegram έχει πολλές επιλογές ασφαλείας, με χαρακτηριστικά όπως αντιγράφων συζητήσεων και μηνύματα που εξαφανίζονται (μηνύματα με συγκεκριμένο χρόνο λήξης).

Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδα συνομιλίας, να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις και πολλά άλλα, ενώ κατά τη χρήση υπάρχει φιλικό περιβάλλον όπως και στις άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

 

 

Image Credit: Line

3. Line

To Line, ή αλλιώς ο Ιαπωνικός Δράκος (έχει κατασκευαστεί στην Ιαπωνία) είναι ένας messenger πλήρως λειτουργικός και με αυξημένη ασφάλεια.

Οι πιο πολλές επαφές σας πιθανώς να μην το χρησιμοποιούν ή να μην το ξέρουν.
Διαθέτει πολύ ασφαλές πρότυπο κρυπτογράφησης.

Αναμφίβολα είστε ήδη εξοικειωμένοι με της υπηρεσίες μηνυμάτων, αλλά ίσως να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end to end) για τα μηνύματά σας – στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί το υπερ-ισχυρό πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που αναπτύχθηκε από το Signal.

Εκτός από τις συνηθισμένες συνομιλίες με κείμενο, είναι σε θέση να χειριστεί τις βιντεοκλήσεις, τις συνομιλίες ομάδων, και την δημιουργία και κοινή χρήση άλμπουμ φωτογραφιών. Μπορείτε να κάνετε συνομιλία με πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα, να αφήστε φωνητικά μηνύματα και πολλά άλλα.

Η τεράστια δημοτικότητα του κυρίως λόγω του υψηλού επιπέδου κρυπτογράφησης που παρέχει λειτουργεί επίσης υπέρ του, επειδή οι πιθανότητες είναι ότι οι άνθρωποι από την λίστα επαφών σας το έχουν ήδη εγκαταστήσει ψάχνοντας για ασφάλεια. Όλες οι συνομιλίες είναι πλήρως κρυπτογραφημένες.

 

 

Image Credit: Silence

4. Silence

Προστασία των κειμένων σας

Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για SMS / MMS
Το SMS δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το IM

Η συγκεκριμένη εφαρμογή εστιάζει στη διατήρηση των μηνυμάτων σας ασφαλή και ασχολείται άμεσα με SMS και MMS, παρά με πρωτόκολλα συνομιλίας που λειτουργούν στον ιστό.

Είναι στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα με στοιχεία από το Signal και χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους κρυπτογράφησης με ανοικτή πηγή, οι οποίες ελέγχονται τακτικά από ειδικούς σε θέματα ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι ο κώδικας δεν έχει παραβιαστεί  ή ξεκλειδωθεί από οποιονδήποτε.

Πάρτε τα χέρια σας στο ιστορικό συνομιλιών σας.

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Silence και το Signal μαζι μαζί, έτσι έχετε όλα τα πλεονεκτήματα του SMS / MMS, όπως τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε χωρίς Wi-Fi,

Καθώς χρησιμοποιείτε SMS / MMS, το τηλεφωνικό σας δίκτυο μπορεί να σας πει με ποιον πραγματικά συνομιλείτε, ακόμη και αν δεν μπορεί να δει τι λέγεται λόγω  στην κρυπτογράφηση που εφαρμόστηκε.

Για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ασφαλή όπως πρέπει, πρέπει να εισαγάγετε ένα μοναδικό κωδικό πρόσβασης για να διατηρήσετε την εφαρμογή κλειδωμένη.

 

 

 

5. Threema

Ασφαλής σύνδεση
Ελάχιστη χρήση δεδομένων
Ανώνυμα μηνύματα

 

Το Threema είναι μια άλλη ασφαλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που στοχεύει να κρατήσει τα δεδομένα σας έξω από τα χέρια τρίτων.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανώνυμα και δεν είναι μόνο για μηνύματα αλλά και για τηλεφωνικές κλήσεις που μπορούν να κρυπτογραφηθούν με ασφάλεια.

Ενώ οι ασφαλείς συνδέσεις αποτελούν το στυλοβάτη πολλών εφαρμογών μυνημάτων, το Threema πηγαίνει ένα ακόμα, εξασφαλίζοντας ότι δεν αποθηκεύονται στοιχεία επικοινωνίας στους διακομιστές του και ότι τα δεδομένα μηνυμάτων που περνούν από αυτούς διαγράφονται αμέσως μόλις αποσταλούν.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα τοπικά αρχεία παραμένουν στο τηλέφωνό σας, και όχι σε άλλους διακομιστές, όπου οι πληροφορίες θα μπορούσαν να  πέστουν στα χέρια  χάκερς ή υπηρεσιών συλλογής δεδομένων.

Για όλα τα θέματα ασφαλείας, το Threema εξακολουθεί να είναι μια πλήρως λειτουργική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία σας επιτρέπει να στέλνετε εικόνες, αρχεία, βίντεο και τοποθεσίες, καθώς και να δημιουργείτε ομάδες και  δημοσκοπήσεις για άλλους χρήστες.

Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με άλλες προσωπικές πληροφορίες, μειώνοντας την ποσότητα των δεδομένων που απαιτούνται για τη χρήση του.

Top