‘Ολη η αλήθεια – Facebook και Instagram στέλνουν μηνύματα στους χρήστες για μηνιαία συνδρομή – Τι ισχύει

 

Παραπλανητικά μηνύματα που κοινοποιούνται online, είτε μέσω email είτε μέσω social. Πρόκειται για μια πρακτική τόσο παλιά όσο σχεδόν το ίδιο το Ίντερνετ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μήνυμα στο Facebook που «απειλεί» την πλατφόρμα, τονίζοντας πως δεν έχει άδεια να χρεώνει τον λογαριασμό του εκάστοτε χρήστη για 4.99 δολάρια τον μήνα και πως «όλες οι φωτογραφίες μου είναι ιδιοκτησία μου και όχι του Facebook!!!», μέσα σε ένα χαοτικό κείμενο που μπλεκει και το Channel 4, και τις αεροπειρατείες(!) και διάφορα άλλα ακατανόητα.

Το μήνυμα αυτό, το βλέπουμε σε αμέτρητους λογαριασμούς και φαίνεται πως συνδέεται άμεσα με τη νέα συνδρομητική υπηρεσία του Facebook, και την παραπληροφόρηση που τη συνοδεύει. 

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι η Meta θα προχωρήσει σε λογική συνδρομών για Facebook και Instagram, ωστόσο σήμερα οι Έλληνες χρήστες το είδαν και στην πράξη.

Οι χρήστες μπαίνοντας στο λογαριασμό τους, βγαίνει στην οθόνη τους ένα μήνυμα, με την ερώτηση αν επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα social media δωρεάν με διαφημίσεις ή αν θέλουν να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή, χωρίς διαφημίσεις.

Για τους χρήστες που θα επιλέξουν να έχουν συνδρομή, θα πρέπει να πληρώνουν 12,99 κάθε μήνα και, σύμφωνα με το μήνυμα της Meta, οι πληροφορίες τους δε θα χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις…

Σε τι ωφελεί λοιπόν το παραπάνω μήνυμα που κοινοποιείται στo Facebook;

Σε τίποτα απολύτως. Καμία δημοσίευση στο προσωπικό μας λογαριασμό δεν μπορεί να λειτουργήσει ως έγγραφό που να δεσμεύει ή να αποτρέπει το Facebook από το προβεί σε δράσεις που εμείς του έχουμε δώσει τη συναίνεση μας να πραγματοποιήσει.

Η μη κοινοποίηση φωτογραφιών ή άλλων προσωπικών δεδομένων είναι η καλύτερη επιλογή, ώστε να μην υπάρχουν στο Facebook. Ως προς τη συνδρομητική υπηρεσία «για χρήση χωρίς διαφημίσεις», η πλατφόρμα μας δίνει με σαφήνεια τη δυνατότητα επιλογής της, ή την παραμονή στο υπάρχον δωρεάν πλάνο. Σίγουρα δεν έχει την παραμικρή επίδραση στο διαφημιστικό πλάνο του Facebook ένα ασυνάρτητο και ασύντακτο κείμενο, προϊόν chain mail.

 

 

Top