Τι είναι το WeTransfer και το WeTransfer Plus;

 

Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί να στείλετε πολύ μεγάλα αρχεία σε κάποιον, αλλά  ο κανονικός σας λογαριασμός e-mail δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλα μεγέθη αρχείων.

Εκεί μπορούν να βοηθήσουν οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το DropBox ή το Google Drive – η οποία απαιτεί από εσάς να συνδεθείτε, να ανεβάσετε το αρχείο και, στη συνέχεια, να μοιραστείτε το αρχείο – μπορείτε να ακολουθήσετε τη γρήγορη, χωρίς προβλήματα χρήση του WeTransfer .

Πώς λειτουργεί το WeTransfer;

Το WeTransfer είναι η κοινή χρήση αρχείων με τον απλούστερο τρόπο. Λειτουργεί σαν ο λογαριασμός σας e-mail να υποστηρίζει αυτά τα μεγάλα μεγέθη αρχείων – πληκτρολογείτε τη διεύθυνση e-mail σας και τη διεύθυνση e-mail του παραλήπτη, προσθέστε ένα μήνυμα, επισυνάψτε το αρχείο και στείλτε.

Για τη βασική (και δωρεάν) υπηρεσία WeTransfer, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό. Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία έως 2 GB, τα οποία είναι αρκετή χωρητικότητα για να στείλετε ένα σωρό φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, μερικά βίντεο αξιοπρεπούς μεγέθους, σχεδόν οτιδήποτε. Ο παραλήπτης λαμβάνει ένα e-mail με έναν σύνδεσμο για να κατεβάσει το αρχείο και – άμεσα! – μόλις στείλατε ένα τεράστιο αρχείο που διαφορετικά θα είχε πνιγεί στον πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η WeTransfer ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία της είναι ασφαλής, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο εσείς και ο παραλήπτης σας έχετε πρόσβαση στα αρχεία που μεταφέρετε, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί ο λόγος τους.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλες τις υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, να είστε προσεκτικοί σε ότι στέλνετε.

Μερικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud έχουν παραβιαστεί στο παρελθόν. Ευτυχώς, το WeTransfer αποθηκεύει τα αρχεία σας στους διακομιστές του μόνο για επτά ημέρες, οπότε το παράθυρο ευκαιρίας για να παραβιαστούν τα αρχεία σας είναι μικρό.

Τι παίρνετε με το WeTransfer Plus;

Το βασικό WeTransfer σας παρέχει απλή μεταφορά αρχείων. Αλλά εάν πρέπει να μεταφέρετε αρχεία μεγαλύτερα από 2 GB ή πρέπει να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τα αρχεία σας, ίσως θελήσετε να δείτε το WeTransfer Plus. Η αναβάθμιση σε Plus κοστίζει 10 $ ανά μήνα (αλλά πληρώνετε για ένα ολόκληρο έτος αξίας εκ των προτέρων). Δείτε τι σας προσφέρει με 120 $ ετησίως:

  • Αυξημένα μεγέθη μεταφοράς: Μπορείτε να μεταφέρετε έως και 10 GB αρχείων ταυτόχρονα. Αυτή είναι αρκετή χωρητικότητα για ένα μεγάλο βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

  • Μακροχρόνιος χρόνος αποθήκευσης: Τα αρχεία που μεταφέρετε παραμένουν στους διακομιστές της WeTransfer για όσο διάστημα θέλετε. Έχετε, ωστόσο, μόνο 50 GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να είναι λίγος εάν μεταφέρετε πολύ μεγάλα αρχεία. Επίσης, τα προεπιλεγμένα αρχεία χρόνου παραμονής στο διαδίκτυο είναι τέσσερις εβδομάδες. πρέπει να αλλάξετε χειροκίνητα την ημερομηνία λήξης για μεγαλύτερο χρόνο αποθήκευσης.

  • Προστασία με κωδικό πρόσβασης: Μπορείτε να ορίσετε κωδικούς πρόσβασης για τη λήψη των αρχείων που στέλνετε σε κάποιον. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάποιος άλλος λάβει το e-mail του παραλήπτη με το σύνδεσμο λήψης σε αυτό, αυτό το άτομο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη του αρχείου, εκτός εάν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης. Συμβουλή: Μην στείλετε τον κωδικό πρόσβασης στο e-mail με τον σύνδεσμο λήψης!

  • Πρόσθετη εξατομίκευση: Μπορείτε να προσαρμόσετε το e-mail που αποστέλλεται στον παραλήπτη, καθώς και να έχετε μια εξατομικευμένη διεύθυνση URL WeTransfer (όπως myname.wetransfer.com). Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα  παρασκήνια που εμφανίζονται στον προσωπικό σας ιστότοπο WeTransfer. Οι χρήστες που κατεβάζουν αρχεία από εσάς ή χρησιμοποιούν τη διεύθυνση URL σας για να στείλουν τα δικά τους αρχεία, θα δουν το προσαρμοσμένο πρασκήνιο οθόνης σας, το οποίο είναι μια καλή ευκαιρία να προωθήσετε με αυτό κάποια διαφήμιση η προϊόντα και υπηρεσίες.