Πως να μπλοκάρετε κάποιον στο Viber χωρίς να σας καταλάβει

Μερικοί άνθρωποι είναι απλά πάρα πολύ δυσάρεστοι ή ενοχλητικοί για να τους υπομείνετε για πολύ. Εάν ξέρουν τον αριθμό σας, μπορούν να σας στείλουν μήνυμα στο Viber και το να τους πείτε να μην σας ενοχλούν ίσως να μην είναι αρκετό για να σας αφήσουν ήσυχους.   Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που έχει νόημα είναι να μπλοκάρετε τον αριθμό τους.

Τι συμβαίνει όταν αποκλείσετε ένα άτομο στο Viber

Πριν προχωρήσετε και μπλοκάρετε κάποιον στο Viber, είναι καλό να ξέρετε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί.

Πιθανότατα δεν σας απασχολεί το μπλοκάρισμα ενός άγνωστου αριθμού, επειδή δεν γνωρίζετε το άτομο πίσω από αυτό. Τι γίνεται με τους ανθρώπους που γνωρίζετε;

Όταν πρόκειται για άτομα που βρίσκονται στη λίστα επαφών σας, βεβαιωθείτε ότι δεν θα ειδοποιηθούν ότι τους αποκλείσατε.

 

Εδώ είναι τι συμβαίνει με όσους έχετε αποκλείσει:

  1. Δεν είναι πλέον σε θέση να επικοινωνήσουν με εσάς με κανέναν τρόπο,  είτε με μήνυμα κειμένου ή καλώντας σας.
  2. Δεν μπορούν πλέον να δουν αν είστε συνδεδεμένοι ή όχι.
  3. Οποιαδήποτε αλλαγή προφίλ που κάνετε θα είναι αόρατη σε αυτούς.
  4. Ένα άτομο που αποκλείσατε δεν μπορεί να σας προσθέσει σε οποιαδήποτε ομαδική συνομιλία στο Viber.
  5. Ωστόσο, αν είστε ήδη μέρος της ίδιας ομαδικής συνομιλίας, θα βλέπουν όλα τα μηνύματα που γράφετε.

Παρόλο που η αποκλεισμένες επαφές δεν θα λάβουν ειδοποίηση, ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι τους αποκλείσατε αν προσπαθήσουν να σας καλέσουν ή να στείλουν μηνύματα. Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να υποθέσουν ότι είστε προσωρινά μη διαθέσιμος. Ωστόσο, τα μηνύματά τους δεν θα επισημανθούν ποτέ ως “παραδοθέντα” ή “εμφανισμένα”. Με την πάροδο του χρόνου, θα συμπεράνουν πιθανώς ότι τους αποκλείσατε ή σταματήσατε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Δυστυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να ελέγξουν εάν το Viber σας εξακολουθεί να είναι ενεργό – για παράδειγμα, μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα από έναν νέο αριθμό. Δεν μπορείτε να αποκρύψετε ή να αρνηθείτε εντελώς ότι έχετε αποκλείσει κάποιον.

Πώς να αποκλείσετε έναν άγνωστο αριθμό στο Viber

Ας δούμε τι συμβαίνει όταν ένα άτομο σας στέλνει μηνύματα από άγνωστο αριθμό. Θα ειδοποιηθείτε για το μήνυμα στην κορυφή της οθόνης σας με την φράση “Ο αποστολέας δεν βρίσκεται στην λίστα επαφών σας”

  Η ειδοποίηση θα σας δώσει τις ακόλουθες επιλογές:

  1. ΠΡΟΣΘΗΚΗ στις επαφές
  2. Αποκλεισμός και αναφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων – Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα bots. Με βάση την αναφορά spam, το Viber μπορεί να αποκλείσει αυτόν τον αριθμό.
  3. Αποκλεισμός – Εάν λάβετε ένα μήνυμα που είναι ανεπιθύμητο, μπορείτε απλά να αποκλείσετε τον λογαριασμό από τον οποίο αποστέλλεται.

Τώρα, λίγα λόγια σχετικά με τον αποκλεισμό γενικά.

 

Πώς να αποκλείσετε μια υπάρχουσα επαφή στο Viber

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκλείσετε μια επαφή στο Viber. Μπορείτε να το κάνετε απευθείας από ένα παράθυρο συνομιλίας ή να χρησιμοποιήσετε τη λίστα αποκλεισμού.

 

Τρόπος χρήσης της λίστας αποκλεισμού

 

Η λίστα αποκλεισμού είναι μια λειτουργία στο Viber, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις επαφές που έχετε αποκλείσει σε μια θέση. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα άτομα στη λίστα ή να τα ξεμπλοκάρετε αν αλλάξετε γνώμη. Εδώ είναι πώς να το κάνετε:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Viber.

2. Αγγίξτε την επιλογή Περισσότερα στο κάτω μέρος της οθόνης για πρόσβαση στις επιλογές.

 

 

3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

4. Στη συνέχεια, πατήστε στο Ιδιωτικό απόρρητο.

Επιλέξτε τη λίστα Block.

Στην επάνω δεξιά πλευρά θα δείτε ένα εικονίδιο + (Προσθήκη).

Όταν το πατήσετε, θα ανοίξει ένα παράθυρο επιλογής και μπορείτε να επιλέξετε ποια επαφή θα μπλοκάρετε.

 

Μπορείτε επίσης να το κάνετε χειροκίνητα πληκτρολογώντας το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου τους. Αν το κάνετε με αριθμό, μην ξεχνάτε τον διεθνή κωδικό κλήσης.

 

Πώς να αποκλείσετε τη χρήση του παραθύρου συνομιλίας

Εδώ είναι ένας άλλος απλός τρόπος για να μπλοκάρετε κάποιον:

1. Ανοίξτε το Viber.

2. Θα προσγειωθείτε αυτόματα στο παράθυρο συνομιλίας.

3. Επιλέξτε μια επαφή που θέλετε να απαγορεύσετε.

4. Μεταβείτε στις επιλογές (τρεις κάθετες κουκίδες στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης σας).

 

5. Επιλέξτε πληροφορίες συνομιλίας.

6. Επιλέξτε Αποκλεισμός αυτής της επαφής. Μπορείτε αργότερα να τα ξεμπλοκάρετε χρησιμοποιώντας τα ίδια βήματα.

 

 

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για το μπλοκάρισμα στο Viber. Μπορείτε να μπλοκάρετε και να αναφέρετε τους spammers που δεν γνωρίζετε, αλλά μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τους ανθρώπους που επιθυμείτε να μην έχετε επικοινωνία.

Δεν θα το παρατηρήσουν αν δεν προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας αφού έχει γίνει ο αποκλεισμός.

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν αμήχανα και δυσάρεστα εάν είστε όλοι μέλη της ίδιας συνομιλίας ομάδας. Δεν θα δείτε τα μηνύματά τους αλλά θα δουν τα δικά σας.